Σερμπετοσπιτονοικοκύρηδες: Νάνσυ & Σεραφείμ

Ποιοι ειμαστε…

Στην Πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή (εκεί που συναντάει η Καραϊσκάκη την Αγίων Αναργύρων),σε μια γειτονιά που αρχίζει να ζωντανεύει ξανά βρίσκεται, το «Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ» και αποτελεί ήδη σημείο συνάντησης …
Το ψυγείο-προθήκη του πανέμορφου Γλυκοπωλείου κλέβει την παράσταση με το «χαίρετε», καθώς τα ταχτοποιημένα ταψάκια με τα ολόφρεσκα γλυκίσματα φωνάζουν «είμαι σπιτικό» από μακριά… και να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!!!

IMG_4371Βροχή τα ερωτήματα του (ωραίου) κόσμου που περνάει την πόρτα. «Αυτό με τη σοκολάτα πάνω  τι είναι;» – «Εκείνο με την κιτρινωπή κρέμα και το μπισκότο πώς λέγεται;»-«Το άλλο με το φύλλο τι έχει μέσα;».
Ο λόγος που μπροστά στη βιτρίνα με τα γλυκά δεν υπάρχουν ταμπέλες με τα ονόματα τους, είναι αυτός ακριβώς : για να ρωτήσει ο πελάτης και να υπάρξει εξαρχής επικοινωνία και αμεσότητα.

Η Βικτώρια στο πόδι της Νάνσυς, όσο εκείνη ζυμώνει καινούρια τσουρέκια γιατί τα πρώτα εξαφανίστηκαν εξιστορεί
τα χαρίσματα του κάθε γλυκού με λόγια που στάζουν μέλι.

Κι οι φίλοι του «Σερμπετόσπιτου» παλεύουν να καταλήξουν (με πόνο ψυχής) σε ένα κομμάτι, ενώ είναι ολοφάνερο πως τα θέλουν όλα.

«Αυτό είναι φωλίτσα με αμύγδαλα, καρύδια κι αγριοκέρασο, εκείνο είναι ραβανί με δυο κρέμες,  το άλλο είναι καζάν ντιμπί με γάλα βουβαλίσιο και τούτο με την κίτρινη κρέμα είναι μπισκοτόπιτα με Κρόκο Κοζάνης –αλλιώς, το περίφημο “γαμογλυκό”, δηλαδή το γλυκό που κεράστηκε στο γάμο των παιδιών». Όπου «παιδιά», η Νάνσυ κι ο Σεραφείμ, οι σερμπετοσπιτονοικοκύρηδες του «Σερμπετόσπιτου», που οι φήμες λένε ότι είναι εξίσου γλυκοί με το Γλυκοπωλείο τους. Ίσως και γλυκύτεροι.

 666