01
Sep

Athens Magazine - Ένα γλυκοπωλείο που κατάφερε να γίνει το πιο γλυκό στέκι της Αθήνας!

by

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό κοριτσάκιη Νάνσυπου είχε μια ιδιαίτερη...αδυναμία στα γλυκάΌχι όμως να τα τρώειαλλά να τα φτιάχνει... Από εκείνη την εποχή κρατάει ζωντανές τις μνήμες από τη γιαγιά την Πολίτισσανα μαγειρεύειπά-ντα περιποιημένηγια τους μουσαφίρηδες... Μπορεί αργότερα να σπούδασε ιταλική φιλολογία και να έφυγε για τη Ρώμηόμως το μεγάλο της πάθος για τη ζαχαροπλα-στική δεν το πρόδωσε ποτέΗ επαγγελματική ενασχόλησή της ξεκίνησε τελικά το1996 και κατάφερε σύντομα να κάνει όλη την Αθήνα να μιλάει για τα γλυκά τηςΜαζίμε τον Σεραφείμ –σύντροφο στη ζωή και «μέντορά» της– άνοιξαν τα φτερά τουςέφυ-γαν από την οικογενειακή επιχείρηση και δημιούργησαν τον περασμένο Φεβρου-άριο το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυςένα κουκλίστικο γλυκοπωλείο στην καρδιά του ΨυρρήΣε αυτό το γωνιακό νεοκλασικό με τις ρετρό πινελιές και ατμόσφαιρα άλλης εποχήςαλλά και τραπεζάκια έξω στην πλατεία για τις λιακάδεςέρχονται από όλα ταμέρη της Αθήνας για να γευτούν τις φημισμένες συνταγές της αλλά και να γνωρίσουν τους υπέροχους οικοδεσπότεςΜπισκοτόπιτα με σαφράνσαραγλίτο «Πάμε Πακέτο» (με βάση μωσαϊκό και κρέμα πραλίνας), το «∆άσος του Σέργουντ», το «γλυκό της αγά-πης», πάστα φλώραεκμέκ πολίτικοφραουλόπιταπροφιτερόλ (σε ταψίπαρακαλώ!),χαλβάς σαμπάχκιουνεφέ με βουβαλίσια κρέμα και πόσα άλλα... δεν μας αφήνουν να αντισταθούμε στις ευωδιές τουςΕιδικά έτσι όπως προσγειώνονται μπροστά μας σε πληθωρικές μερίδεςενώ συνοδεύονται από ολόφρεσκο, μαστιχωτό παγωτό κα-ϊμάκιΠάνω από 40 σπιτικές συνταγές με εξαιρετικές πρώτες ύλες (τις καλύτερες της αγοράςκαι πόσες ακόμα που περιμένουν να βγουν από το... «συρτάρι» της Νάνσυς,η οποία διαρκώς πειραματίζεται με νέες γεύσειςΑυτή η κουκλίστικη και ζεστή γωνιά σε προδιαθέτει να αράξεις και να αφεθείς στις μικρές καθημερινές απολαύσεις...Πίνοντας μια αυθεντική σμυρνέικη λεμονάδα και ένα γλυκόπιοτο ρακόμελο ή ένα οινόμελοεδώ θα νιώσετε αμέσως φιλοξενούμενοιΤip: Ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένετε λίγο για τραπέζιαξίζει τον κόποΚαθημερινά από τις 09:00-όσο πάει.

 

Athens Magazine

http://www.athensmagazine.gr